Dina kunder kan betala på olika sätt.

Faktura

Fakturering som betalmetod är den vanligaste inom försäljning mot samtliga typer av verksamheter. Att kunna välja att betala med faktura kan vara avgörande för att ett köp ska bli av eller inte. Just därför kan du erbjuda faktura till alla dina kunder med Ledyer, oavsett kreditvärdighet.

Våra fakturalösningar passar alla typer av handlare som vill förenkla sina flöden och processer och öka sin likviditet. Vi tar hand om din fakturering, bevakar din reskontra och ser till att du får betalt. Du får loss både pengar och tid så du kan fokusera på det viktigaste; dina kunder, dina produkter och hur du ska nå dina mål.

Du väljer själv om du vill ha en helt administrativ lösning eller om du vill koppla på finansiering. Vi försöker alltid hitta den lösning som är bäst för dig.

Rätt distribution av dina fakturor.

Dina kunder kan få fakturan skickad till sig på flera olika sätt. Hur en kund vill ha fakturan beror bland annat på vilket system som används för leverantörsreskontran och vilket typ av verksamhet det är.

E-postfaktura är ett vanligt och populärt format eftersom alla kan ta emot det. Vi skickar alltid fakturan till personen som lägger köpet och kan även ta in ytterligare en e-postadress för fakturakopia, som kan skickas till någon annan i organisationen eller direkt till systemet för leverantörsreskontran.

Det finns en uppsjö av format för e-faktura. Svefaktura 1.0, Svefaktura BIS 5A 2.0 och PEPPOL BIS Billing 3.0 (som även kallas för PEPPOL-faktura) är några av alla alternativ som finns. Det smidiga med Ledyer är att du slipper att hålla reda på alla dessa format. Vår plattform sköter det automatiskt.

Kivras företagsbrevlåda gör det möjligt för dina kunder att samla företagets viktiga dokument hos Kivra. Kunden får automatiskt sina fakturor från Ledyer direkt till Kivra.

Factoring

Factoring ger dig möjlighet att sälja kundfakturor till Ledyer och få betalt direkt. Du behöver alltså inte vänta flera månader på att kunderna ska betala. Tjänsten är ett bra finansieringsalternativ när du snabbt vill frigöra kapital och förbättra företagets likviditet.

Factoring med Ledyer innebär att vi köper fakturorna och tar över hela kreditrisken. Ditt företag får betalt direkt och ni påverkas inte om kunderna inte betalar i tid – eller undgår att helt betala.

All påminnelsehantering och eventuella inkassoärenden sköts också av oss.

Fakturaservice

Vi tar hand om hela din reskontra med bokföring av inbetalningar, räntefakturering och utskick av påminnelser. Vi gör jobbet men du har hela tiden själv full kontroll över dina fakturor via vårt reskontrasystem.

Med fakturaservice står du själv risken för dina kundfordringar.

Förskottsfaktura

Om en kund inte skulle vara kreditvärdig kommer vi erbjuda förskottsfaktura helt automatiskt. Kunden får en faktura direkt efter att ordern är lagd och så fort den är betald kan du leverera varorna.

Vi kan tillsammans med dig bestämma under vilka förutsättningar förskottsfaktura ska erbjudas till kunderna.

Månadsfaktura

Har du kunder som återkommer flera gånger samma månad så kan du erbjuda en samlingsfaktura. Samtliga köp som sker under månaden skickas som en faktura till kunden.

Delbetalning

Genom att erbjuda delbetalning hjälper vi dig att erbjuda dina kunder flera olika sätt att betala för varorna de köper. Du får nöjdare kunder, kan öka din försäljning och därmed få bättre lönsamhet.

Ibland är köp oplanerade, eller så tycker kunden om att ha ett jämnare flöde på sina utgifter. Med flexibel finansiering kan fler kunder handla från dig. Erbjud delbetalning för att stärka ditt erbjudande och öka din försäljning.

Enkel och trygg möjlighet till finansiering av större inköp är bra för dig och dina kunder. Med delbetalning kan dina kunder investera i ny utrustning utan att behöva binda kapital. Även du får möjlighet att göra fler affärer.

Om du som handlare erbjuder delbetalning tillsammans med Ledyer åt dina kunder så får du betalt direkt. På detta sätt säkrar du att du får in pengarna för det du säljer, dessutom får mer tid över att fokusera på din försäljning och annat.

Direktbetalning

Få betalt direkt från dina kunder. Banköverföring är ett betalsätt som fungerar utmärkt vid höga ordervärden. Kunder kan initiera transaktioner långt över de vanliga beloppsgränserna.

Dina kunder kan betala direkt från deras bankkonto via Nordea, Handelsbanken, Swedbank och SEB.

Kort

Ta emot alla större bank- och kreditkort från kunder i hela världen.

I samarbete med Worldline kan vi erbjuda inlösenavtal för Visa och MasterCard.